Intro

Sobre el projecte

El fons documental digital del projecte es focalitza actualment en l’arquitectura moderna i contemporània projectada i construïda entre el 1832 –any de construcció de la primera xemeneia industrial de Barcelona, i de l’estat, que establim com a inici de la modernitat– fins l’actualitat.

El projecte, promogut pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), té l’objectiu de fer més accessible l’arquitectura tant als professionals del sector com al conjunt de la ciutadania per mitjà d’un web que es millora, s’actualitza i amplia el seu fons documental progressivament.

El fons es nodreix de múltiples fonts, principalment de la generositat d’estudis d’arquitectura i fotografia, alhora que de la gran quantitat d’excel·lents projectes editorials històrics i de referència, com guies d’arquitectura, revistes, monografies i d’altres publicacions. Alhora, té en consideració tots els fons de referència de les diverses seus i entitats associades al COAC i d’altres fons provinents d’entitats col·laboradores vinculades als àmbits de l’arquitectura i el disseny, en el seu màxim espectre.

Cal mencionar especialment la divulgació de vasta documentació provinent de l’Arxiu Històric del COAC que, gràcies a la seva riquesa documental, aporta gran quantitat de valuosa –i en molts casos inèdita– documentació gràfica.

El rigor i criteri de la selecció de les obres incorporades s’estableix per mitjà d’una Comissió Documental, formada pel Vocal de Cultura del COAC, el director de l’Arxiu Històric del COAC, els directors de l’Arxiu Digital del COAC, comissionats escollits per les demarcacions del COAC i professionals i d’altres experts externs que vetllen per oferir una visió transversal del panorama arquitectònic present i passat d’arreu del territori.

Benvingut al fons digital més extens sobre arquitectura catalana; una eina clau i exemplar de divulgació i documentació arquitectònica, referent no només local, sinó internacional, en la forma d’explicar i mostrar el patrimoni arquitectònic d’un territori.

Aureli Mora i Omar Ornaque
Directors arquitecturacatalana.cat

credits

Qui som

Projecte de:

Promogut per:

Directors:

2019-2024 Aureli Mora i Omar Ornaque

Comissió Documental:

2019-2024 Ramon Faura Carolina B. Garcia Eduard Callís Francesc Rafat Pau Albert Antoni López Daufí Joan Falgueras Mercè Bosch Jaume Farreny Anton Pàmies Juan Manuel Zaguirre Josep Ferrando Fernando Marzá Moisés Puente Aureli Mora Omar Ornaque

Col·laboradors:

2019-2024 Lluis Andreu Sergi Ballester Maria Jesús Quintero Lucía M. Villodres

Col·laboradors Externs:

2019-2024 Helena Cepeda Inès Martinel

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

Entitats Col·laboradores:

ArquinFAD

 

Fundació Mies van der Rohe

 

Fundación DOCOMOMO Ibérico

 

Basílica de la Sagrada Família

 

Museu del Disseny de Barcelona

 

Fomento

 

AMB

 

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

 

IEFC

 

Fundació Domènench Montaner.

Disseny i Programació:

edittio Nubilum

Todo sobre mi madre

  • 1 dia 

Una de les pel·lícules més icòniques de Pedro Almodóvar, estrenada el 1999, desenvolupa gran part del seu metratge amb la ciutat de Barcelona com a teló de fons. Guardonada a certàmens tan prestigiosos com el Festival de Cannes, els Globus d’Or, els BAFTA, els Cesar o els Goya, destaca per sobre de la resta el Premi Oscar a Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa. Evidentment, la selecció de les arquitectures que acompanyaven les escenes va formar part, en major o menor mesura, del seu èxit de crítica i públic.

Serà a Barcelona on Manuela (Cecilia Roth) vingui a trobar el pare del seu fill mort recentment en un accident de cotxe a Madrid. De la mà d’una antiga amiga, Agrado (Antonia San Juan), però també de Rosa (Penélope Cruz) o Huma (Marisa Paredes), la ciutat sortirà retratada en llocs tan coneguts com el Monument a Colom o la Sagrada Família, i alhora en d’altres racons fora del circuit turístic, com la Casa Ramos a Lesseps, on viuen els pares de la Rosa, l’Hospital del Mar, on la Manuela acompanyarà la Rosa al metge o al sempre escenogràfic Cementiri de Montjuïc, on la Rosa serà enterrada per causa de la SIDA.

El director artístic de Pedro Almodóvar, Antxón Gómez, basc amb residència a Barcelona, va ser qui va mostrar al director manxec diferents llocs de la ciutat per a, junts, identificar aquells que formarien part del relat de ‘Todo sobre mi madre’.

Tornar
Si no visioneu el mapa reviseu el vostre consentiment de cookies

Autors ( 11 )